februarie 10, 2023

Un nou rasarit pentru Centrul AmaneSer si un drum nou care rasare – Relatii Fericite

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

In ultimele 2 articole scrise de Cati Calin (Cum am descoperit rasaritul fiintei mele la AmaneSer si O călătorie de 20 de ani cu Metoda ESPERE®) – prietena mea draga si cu care colaboram profesional de mai bine de 12 ani – ati aflat despre parcursul si redescoperirea ei in a deveni omul care este acum cu ajutorul Metodei ESPERE. Ati aflat cum s-a nascut in multe forme, iar azi, e randul meu sa va vorbesc despre o noua (re)nastere, de data aceasta a amandurora.
Insa, inainte, dati-mi voie sa va povestesc putin despre drumul nostru impreuna…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_single_image image=”40289″ img_size=”800×500″ alignment=”center”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]De cand am creat Centrul AmaneSer mi-am dorit sa sprijin dezvoltarea umana, sa ofer ceva care sa ajute sa creasca nivelul de constiinta al oamenilor ca sa putem trai intr-adevar fericiti.

In timp, in viata mea, am descoperit cheia pentru a reusi – ascultarea de sine!

Sa am viata pe care mi-o doresc este sa ma ascult pe mine, sa pun in practica si sa aplic ceea ce descopeream in urma ascultarii mele. A fost pentru mine, uneori, un drum anevoios insa, alteori unul cu multe satisfactii. Pe masura ce descopeream ca ceva merge pentru mine, le propuneam clientilor mei aceiasi pasi. Si observam ca si ei erau si se simteau mai bine pe masura ce invatau sa se asculte. In felul acesta am dezvoltat instrumente cum ar fi Toaleta Emotionala, am conceput ateliere si workshopuri prin care fiecare participant sa poata sa invete sa se asculte, sa-si gaseasca propriile repere de adevar, avand in interiorul meu credinta ca in felul acesta vom crea cu totii o lume mai buna pentru noi toti.

 

Cu siguranta toate formarile mele au contribuit sa ajung aici. Dr. Andre Moreau, Jacques Salome si Aleth Naquet au marcat inceputurile mele! De la fiecare dintre ei am invatat sa ma ascult si sa ii ascult pe altii, cum sa comunic cu ceilalti intr-o maniera personala, onesta, ceea ce m-a ajutat sa am relatii de calitate, atat la nivel personal, cat si profesional.

Paralel cu ei, dezvoltarea mea energetica si spirituala continua prin Qi Gong, Reiki si alte tehnici care m-au ajutat sa fac legatura intre lumea “reala” si cea “energetica”. Astfel am reusit sa dau coerenta unei viziuni holistice si unitare a lumii si a vietii noastre, in care cele doua lumi nu mai sunt despartite, ci mai degraba se interinfluenteaza permanent. Atunci cand esti conectat cu sufletul tau si te lasi ghidat de acesta, devii increzator ca alegerile pe care le faci sunt cele mai bune pentru tine, fara sa mai ai nevoie de confirmari, sa iti fie rusine cu ce simti sau sa iti fie frica sa traiesti adevarul tau.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40296″ img_size=”800×500″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Atunci cand ne-am cunoscut, eu si Cati paream din lumii diferite. Dar, pe masura ce ne formam impreuna, ne-am dat seama ca avem multe in comun si a inceput o prietenie care dureaza si acum. Nu doar am participat la mai multe workshopuri impreuna si ne-am format impreuna in Metoda ESPERE®, ci atunci cand formam traineri, Cati a participat si s-a format ca trainer cu mine. Atunci am vazut darul ei de a modera si conduce grupuri.  Iar mai tarziu prin 2009-2010 mi-am dorit sa lucreze cu mine si ii am propus acest lucru. Bucuria a fost mare atunci cand Cati a acceptat.

 

Impreuna am organizat si moderat multe conferinte, ateliere si workshopuri, de asemenea le-am facut si separat. Incetul cu incetul fiecare dintre noi si-a dezvoltat un stil propriu de lucru, de a transmite informatii, de a sprijini dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare ale participantilor. Ne-am sprijinit reciproc la fiecare activitate, la fiecare aparitie in presa, ne-am spus parerile noastre atunci cand eram sau nu de acord – cu ceva ce aveam de facut sau de creat – ca sa putem gasi cea mai buna forma de a continua activitatiile noastre. Astfel, ne-am sprijinit si in dezvoltarea noastra profesionala si personala.

 

Pentru ca in colaborarea noastra aveam activitati pe care le faceam impreuna si altele pe care le faceam separat, pentru mine erau si sunt pretioase momentele in care ne impartasim parerile pentru ca ma ajuta sa vad lucrurile dintr-o alta perspectiva.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]In tot acest timp am evoluat amandoua si am avut multe experiente de la sedinte indiviuale la organizare de grupuri de formare sau evenimente deosebite cum a fost Croaziera pe Nil cu Jacques Salome din 2011. Sigur impreuna am trecut prin multe momente, de la cele fericite la cele stresante, am avut momente in care eram de acord si alte in care eram in dezacord, insa in toate situatiile am putut sa comunicam si sa gasim o modalitate de a le gestiona pentru a ne continua activitatile.

Ca sa va dati seama de evolutia noastra, descriu pe scurt ce faceam:

Eu coordonam Centrul si aveam sedinte individuale, moderam grupuri de dezvoltare personala si de feminitate, de asemenea moderam (uneori singura, alte ori impreuna cu Cati) conferinte pe diverse teme cu baza in Metoda ESPERE®. In ultimi ani, drumul meu s-a canalizat in directia holistica si am inceput sa conduc meditatii ghidate cu sunete de vindecare si limbajul luminii unde introduc (inainte si dupa meditatie) anumite elemente de dezvoltare personala, gestionarea emotiilor prin care fac legatura intre cele doua lumii: viata de zi cu zi si cea energetica. Iar, in grupurile mele de dezvoltare personala si feminitate introduc, momente de conectare cu energia noastra prin meditatie si/sau alte exercitii, cu aceeasi intentie de a conecta aceste “lumii” pentru a putea intr-adevar sa fim mai bine cu totii.

 

Cati avea si ea sedinte individuale, scria articole si colectia de exercitii relationale bazate in Metoda ESPERE (la unele dintre ele am avut si eu o contributie) unde s-a exprimat si cu desenele minunate pe care le facea si sper ca le va face in continuare, a moderat conferinte si workshopuri atat pentru copii, cat si pentru adulti (open si pentru echipe in companii), iar dupa ce si-a terminat formarea in Metoda ESPERE am incurajat-o si sprijinit-o sa continue si sa se formeze ca formator de formatori in Metoda. Cati s-a ascultat si a acceptat. Astfel, a devenit singurul formator de formatori in Metoda ESPERE® acreditat de Institutul ESPERE International in Romania.

 

Este minunat cum viata ne conduce lin atunci cand ne ascultam!

Spun acesta pentru ca, dupa un timp de cand Cati deja modera propriile grupe de formare, a devenit si membru in consiliu de administratie al Institutului ESPERE® International. O vad fericita cu reusitele ei si eu am o satisfactie enorma cu ceea ce fac.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]Asa au trecut ani si tot ascultandu-ne, ne-am dat seama ca ceea ce ne dorim sa facem capata o individualitate proprie, felul in care dorim sa ne dezvoltam si felul in care ne dorim sa contribuim in societate e diferit. Asa ca dupa o perioada de ascultare individuala a fiecareia dintre noi si de a pune in comun ceea ce ne dorim si ceea ce putem face impreuna si separat a venit momentul unui nou RASARIT pentru amandoua:

Se NASTE pentru prima data Relatii Fericite SRL, unde Cati Calin continua sa-si desfasoare activitatea de formator de formatori in Metoda ESPERE si sa lucreze cu Metoda

Si eu am un nou RASARIT pentru Centrul AMANESER care continua sa sprijine dezvoltarea personala si cresterea spirituala a oamenilor pentru a creste nivelul de constiinta a oamenilor si o mai buna ascultare de sine prin conectarea cu sufletul, ca sa putem crea impreuna o lume mai armonioasa si fericita pentru toti.

 

Este un pas important pe care fiecare dintre noi l-a facut si avem multe de facut impreuna si intr-o alta formula, nu doar ca prietene si colaboratoare, de data aceasta si business to business. Pentru ca Relatii Fericite si Centrul Amaneser se vor sprijini reciproc, asa cum am facut-o si noi pana acum!

 

Poate sunteti surprinsi de aceasta veste si sper ca sunteti si voi bucurosi pentru noi. Aceia dintre voi care isi doresc sa ramana in contact si cu Cati si Metoda ESPERE va invitam sa va inscrieti in baza ei de date la caticalin.com.

 

Iar pe amaneser.ro va asteptam in curand cu noi surprize!

 

Tinem cu totii legatura, in continuare, pentru a rasari impreuna in continuare!

 

Cu drag,

Claudia Jimeno[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

In this article:
Dezvoltarea personala la AmaneSer, drumul lui Cati Calin catre rasaritul fiintei ei in 21 de ani.
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles