ianuarie 22, 2021

Cum sa-ti gestionezi emotiile coplesitoare si sa-ti recapeti autocontrolul?

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

„Acesta va fi primul pas. Sa ne ascultam foarte bine in interior, sa vedem ceea ce imi doresc intr-adevar eu. Pentru ca, de multe ori, noi ramanem la un nivel de suprafata. Nu stim in profunzimea noastra pentru ce vrem anumite lucruri.”

Claudia Jimeno

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_single_image image=”39044″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”https://youtu.be/oBlcUcRPUxM” title=”Click pe imagine pentru a urmari intreaga emisiune video”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space][vc_column_text]Sorin Lucaci: Dragi cititori Herald, din nou impreuna la inceput de an, in cadrul emisiunii “Carti deschise pentru minti deschise” in cadrul unei noi campanii desfasurata pe site-ul Editurii Herald – cum sa ne setam rezolutii, planuri, obiective, intentii la inceputul lui 2021.

Alaturi de noi este astazi Claudia Jimeno – specialist in dezvoltare personala si crestere spirituala.

Claudia, cum ne setam noi rezolutiile, planurile, obiectivele, intentiile la inceputul de an, pornind cumva de la curatenia pe care ar trebui sa o facem la sfarsitul fiecarui an, ce lectii am concluzionat din anul precedent si cum pornim spre noul an?

 

Claudia Jimeno: Buna, Sorin! Si La multi ani! Pentru tine si fiecare persoana care ne asculta acum si ne vede.

 

In primul rand, cum ziceai, idealul este ca la sfarsitul fiecarui an sa trecem printr-o sita si sa vedem cu ce ramanem si cu ce trecem mai departe, iar cu restul sa le incheiem si sa ne eliberam de ele. Si atunci este mult mai usor sa ne propunem ceva pentru anul acesta care tocmai incepe si cum putem sa le ducem mai departe.

Bineinteles ca o parte importanta a acestui an, ca in fiecare an de altfel, este sa mentinem un echilibru interior; o armonie intre mintea noastra si inima noastra astfel incat sa conclucreze si sa putem sa gasim acel echilbru, acea armonie de care avem nevoie astfel incat sa facem si ceea ce ne dorim, dar folosind, de asemenea, toate acele instrumente psihice pe care le avem ca sa putem sa mergem mai departe. Sa nu lucram impotriva noastra ci, mai degraba, sa facem fiecare pas in care noi sa fim cea mai buna companie pentru noi. Sa fim ok noi cu noi in interiorul nostru pentru a putea fi dupa aceea si o companie buna pentru ceilalti.

 

Acesta va fi primul pas. Sa ne ascultam foarte bine in interior, sa vedem ceea ce imi doresc intr-adevar eu. Pentru ca, de multe ori, noi ramanem la un nivel de suprafata. Nu stim in profunzimea noastra pentru ce vrem anumite lucruri; pentru ce vreau o relatie, pentru ce vreau o masina, pentru ce vreau sa ma promoveze la serviciu, pentru ce vreau eu sa am success. Pentru ca de multe ori ramanem impotmoliti si ne miscam in cerc cu intrebarea “De ce?”

Si “De ce?” nu este o intrebare care o sa ne aduca un raspuns care sa ne ajute sa mergem mai departe, sa facem urmatorul pas.

 

“De ce?”-ul ne ajuta sa intelegem, poate si nu intotdeauna, cum s-au intamplat anumite lucruri de am ajuns aici. Dar nu ma ajuta asa fac urmatorul pas.

 

In schimb, intrebarea “Pentru ce?” ne ajuta sa ne clarificam si sa intram in profunzime si sa ne ascultam mult mai bine. Pentru ce vreau o promovare? Pentru ce vreau o masina? Pentru ce vreau sa fac un copil? Sau pentru ce vreau sa calatoresc in Maldive? Primul raspuns este sa ma odihnesc. Dar nu este sa ma odihnesc. Pentru ce vreau sa ma odihnesc?

Va invit sa vizionati intreaga emisiune!

Vizionare placuta!

Cu drag,

Claudia Jimeno[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

In this article:
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles