[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]In fiecare dintre relatiile noastre, de cuplu, cu copilul, profesionale, de prietenie si celelalte, avem la dispozitie 4 demersuri: sa dam, sa primim, sa cerem si sa refuzam. Pentru ca noi si relatiile noastre sa fie sanatoase si fericite, este important sa existe un echilibru intre aceste patru demersuri.

Inainte de a-ti povesti despre cum sa primesti si sa refuzi in mod relational, mi-am dat seama ca este foarte important sa iti vorbesc despre un pas esential in Metoda ESPERE®:

Sa ma ascult pe mine:

Ceea  ce traiesc, ce nevoi am, ce este bine si ce nu este bine pentru mine acum.

Imi imaginez ca iti propun un lucru dificil, pentru ca, de cand suntem mici, de obicei ne-a fost cerut exact opusul: sa ii ascultam pe ceilalti si sa facem ceea ce ne cer ei. Chiar si cuvantul a asculta este in mod natural asociat cu a asculta ceea ce este in exteriorul nostru.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38100″ img_size=”700×500″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Cand nu ma ascult, ajung sa ii fac pe plac celuilalt, sa ma implic in tot felul de lucruri in care nu ma regasesc si, pana la urma, sa traiesc o viata care nu este a mea.

In plus, ma pot impovara cu mai multe decat pot duce si sa ajung sa ma epuizezi, sa ma imbolnavesc.

 

Te invit sa iti pastrezi energia, increderea in tine, cheful de viata si sanatatea ascultandu-te un moment inainte de a decide, a vorbi sau a actiona.

 

Ce zici, accepti provocarea? Inspiratie pentru a te asculta si pe tine![/vc_column_text][vc_empty_space][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]

In this article:
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles