aprilie 29, 2022

Bucura-te de puterea ta feminina

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”turquoise” border_width=”3″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]In ultimele decenii traim o exarcerbare a masculinului, unde e mai important sa gandim decat sa simtim, unde inteligenta e mai importanta decat sa fii bine, unde multe persoane cred ca totul se rezolva doar prin inteligenta. E ca si cum totul e polarizat catre ratiune, catre a face, a avea obiective si a le atinge… eu nu zic ca toate acestea nu sunt importante, ci spun ca exista o polarizare catre latura noastra rationala/masculina in detrimentul laturii noastre feminine. Acesta polarizare creaza un dezechilibru in interiorul nostru care se manifesta printr-o serie de credinte si comportamante, precum: a exprima emotiile inseamna a fi slab (credinta) care se manifesta (comportament) de exemplu prin a inghiti si ascunde emotiile pentru a arata puterinic/a.

 

Multe femei se afla in cele descrise mai sus, isi neaga (mai mult sau mai putin) latura feminina si exacerbeaza latura lor masculina incercand sa fie puternice, incercand sa “fie barbati”. Aceasta situatie creaza multa tensiune interioara pentru ca atunci cand negam latura noastra feminina, negam partea noastra senzitiva, sensibila, emotionala, creativa, empatica. Atunci cand acceptam latura noastra feminina suntem mai conectate cu noi insene, suntem mai creative si acest lucru, la randul sau, ne permite sa fim mai creative si sa gasim solutii inovatoare pentru tot felul de dificultati cu care ne confruntam zi de zi.

 

De asemenea, atunci cand negam latura noastra feminina negam emotiile noastre, mai ales cele “negative”; le inghitim, le ascundem sau ne facem ca nu exista, iar in felul acesta ingustam sau blocam accesul la adevarurile noastre profunde. In felul acesta ne impiedicam sa gasim lumina noastra interioara, de unde primim multe informatii care ne aduc linistea, increderea si iubirea de sine. Deci, in felul acesta, prin acesta tensiune interioara in loc sa “castigam” puterea, de fapt, o pierdem, devenim tot mai stresate, triste, frustrate si nemultumite.

 

Pentru a ne regasi puterea ca femei, cred ca e necesar, in primul rand sa ne acceptam asa cum suntem: cu tot ce inseamna latura noastra feminina si cu tot ce inseamna latura noastra masculina.

 

Latura feminina e legata de energia noastra feminina. Aceasta este o energie continatoare, unde se afla totul si de aceea putem crea prin ea. Energia feminina reprezinta, de asemenea, latura noastra receptiva si senzitiva, adica, capacitatea noastra de a simti, de a decodifica multe informatii pe mai multe nivele (emotional, energetic de exemplu). Contine si capacitatea noastra de a comunica si de a transmite acele nuante pe care le percepem si le simtim, ceea ce are un efect in relatiile noastre prin empatia pe care o simtim fata de ceilalti. Este o energie a unitatii unde e important sa fim cu totii bine, de aceea suntem mai sensibile in ceea ce priveste confortul (casei, biroul, celorlalti) si esteticul/frumosul. Este o energie fluida, care se adapteaza usor, de aceea este ca o apa curgatoare, care se unduieste in drulmul sau catre mare  (Unitatea).

 

Latura masculina este legata de energia noastra masculina. Aceasta este o energie de manifestare care are un scop, o tinta de atins si realizeaza actiunile necesare pentru a o atinge, precum un laser si e reprezentata prin line dreapte. Energia noastra masculina ne ajuta sa stim cine suntem, care sunt capacitatile  si limitele noastre, pentru a sti ceea ce putem realiza si ce nu, ce avem nevoie sa invatam pentru a realiza ceva si sa avem grija de noi. Este energia care decide, gandeste pentru a stabili pasi catre ceea ce dorim, care se concentreaza pentru a atinge un obiectiv. De aceea prin energia masculina dezvoltam perseverenta, disciplina, depasirea obstacolelor si avem grija de noi pentru ca avem claritate.

 

Atunci cand aceste doua energii sunt echilibrate si armonioase ele se armonizeaza si intre ele si lucreaza impreuna pentru a face orice: ne dorim ceva (feminin) si facem ceva sa-l realizam (masculin). De exemplu: sunt acasa si vreau o inghetata roz cu o capsuna deasupra; simt emotia de a o manca (feminin), ma gandesdc daca am inghetata acasa sa stiu daca e necesar sa ma duc sa cumpar sau sa ma duc undeva sa o mananc; analizez variantele, decid care varianta e potrivita pentru mine si ma mobilizez pentru a avea inghetata si a o manca (masculin). Atunci cand ele sunt armonioanse si se combina armonios gasesc mai usor echilibrul intre mine si ceilalti, stiu cine sunt si care imi este locul langa ceilalti, tin cont de mine si de ei in egala masura.

 

In toate lucrurile pe care le facem folosim din ambele energii si cand sunt armonioase lucrurile se intampla usor si in armonie. Iar atunci cand ele sunt in dezechilibru intampinam dificultati. De exemplu: un exes de feminin ne aduce sa ne pierdem in emotii sau in social (ce zic ceilalti), ne este greu sa  ne delimitam in relatii si avem tendinta de a ne pierde pe noi in ceilalti. Atunci cand avem un exes de masculim gandim prea mult, analizam totul, incercam sa controlam in exes exteriorul, conteaza doar ceea ce realizam in exterior chiar daca nu ne simtim bine, conteaza doar ce vreau eu, adica obiectivul meu si nu inteleg sau un tin cont de ceilalti foarte mult.

 

Puterea noastra feminina se afla in echilibrul dintre aceste doua energii in interiorul nostru. Acest lucru inseamna  integrarea laturii noastre masculine in latura noastra feminina. Atunci cand realizam acesata integrare capatam verticalitate in tot ceea ce facem si simtim. Adica sa stim cine suntem cu capacitatile si limitele noastre, sa avem incredere ca putem sa realizam ceea ce ne propunem fara sa ne pierdem in emotii si in altii, pastrand in acelasi timp conexiunea cu ei, astfel incat sa putem sa ne atingem obiective in armonie cu ceilalti. Capacitatile noastre feminine, de exemplu la munca, devin un fel de instrument pentru a comunica cu ceilalti, cu empatie, sa tinem cont de noi si de ei in cadrul proiectelor pentru a atinge obiectivele individuale si pe cele comune impreuna.

 

Primul pas pentru a ne regasi si pentru a ne bucura de puterea noastra feminina este sa ne acceptam cu totul, adica fara sa ne dam in cap si sa ne criticam pentru ceea ce am facut sau simtit.

 

Va invit sa indrazniti sa faceti acest prim pas catre redobandirea puterii voastre ca femei depline, frumoase si fericite.

Cu drag,

Claudia Jimeno[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_separator color=”turquoise” border_width=”3″][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40052″ img_size=”full” onclick=”custom_link” link=”https://amaneser.ro/cursuri/bucura-te-de-puterea-ta-feminina/”][/vc_column][/vc_row]

In this article:
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles