septembrie 13, 2022

Cum am descoperit rasaritul fiintei mele la AmaneSer

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Daca m-ai fi vazut acum 21 de ani nu știu daca m-ai fi recunoscut. Aveam atatea temeri si neincredere in mine incat as fi fost ultimul om care sa vorbeasca in public. Cu atat mai putin sa fie pasionat de aceasta, cum sunt acum.
Aveam un job si o relatie care erau departe de ce imi doream, dar nu indrazneam sa schimb ceva.
Intalnirea mea cu Claudia Jimeno la AmaneSer a fost acea schimbare crucială in viata mea. Asemuiesc transformarea mea cu eliberarea de comunism in Romania lui ’89.
Am facut pasi in dezvoltarea mea personala, unii de pitic si altii de urias, ghidata si sustinuta de Claudia.
Am apreciat si am beneficiat direct de increderea si determinarea ei de a oferi dezvoltare personala la inceputul anilor 2000 in… Romania. Ii sunt recunoscatoare pentru pionieratul pe care l-a facut de mai bine de 21 de ani la Centrul AmaneSer. Si, in ciuda celor care spuneau ca „nu merge asa ceva la noi”, incet dar sigur, dezvoltarea personala a intrat in alternativele posibile de a fi mai bine cu noi insine si cu ceilalti si aici la noi. Multumesc Claudiei pentru ca nu s-a lasat definita de acele pareri.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40295″ img_size=”800×500″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Cum am reusit sa devin eu?

Totul a inceput cu mirare si frustrare. La prima mea intalnire cu Claudia, la un workshop de Inteligenta emotionala moderat de psihoterapeutul Andre Moreau, am ramas tare incurcata cand am auzit ca exista iubire pentru sine. Niciodata nu concepusem asa ceva. Da, imi iubeam familia, prietenii, iubitul (pe care uneori il si uram), catelul iubitului, cartile lui Dostoievski, dar pe mine? nici gand!? Ciudata treaba…

Tot in acel weekend, mi-am pierdut toate actele. Iata si frustrarea. Apoi, mult mai tarziu, am realizat cat de semnificativ a fost acest gest inconstient de a ma elibera de o identitate de care nu mai aveam nevoie, pentru a crea una noua.

Am ramas incantata de felul plin de viata si de sens in care am putut sa relationez cu alti oameni si sa ma cunosc pe mine si am revenit la AmaneSer. Gata, se deschisese poarta posibilului pentru mine, ca o cutie cu surprize.

Ce am facut concret?

Am indraznit. Sa ma deschid si sa incerc un program de dezvoltare personala cu Claudia. Si la fiecare intalnire

  • mai descopeream ceva despre mine,
  • aveam ocazia sa ma spun,
  • sa ma afirm,
  • sa capat incredere in mine in multe forme.

M-au ajutat culorile, desenul, plastelina, pixurile, baloanele si exercitiile de miscare in care descopeream un sens folositor mie, pe langa libertatea de a fi.

Si toate acestea impreuna cu Claudia, al carei model si sustinere au fost cheia. Relatia pe care ea mi-a propus-o era tare diferita de tot ce stiam pana atunci. Cred ca omul sfinteste locul si ca acest Centru AmaneSer creat de Claudia este locul in care incet si sigur am rasarit. Si comunitatea pe care ea a creat-o a devenit o oaza in care multe au devenit posibile pentru mine:

  • Sa imi fac noi prieteni tare apropiati
  • Sa aleg sa construiesc relatii sanatoase si pline de creativitate
  • sa le inchei pe cele pe care nu erau bune pentru mine
  • Sa muncesc cu pasiune ceea ce imi place
  • Sa am incredere si sa visez, apoi sa aleg sa realizez ce imi doresc.

Daca iti suna descrierea mea prea poetica sau iti pare ca m-am jucat in toti acesti ani este si adevarat si in acelasi timp a fost cea mai utila si serioasa joaca pe care am facut-o pentru mine. Am reusit sa ies din mintea mea pentru a imi asculta si corpul si emotiile, ceea ce a fost pe cat de esential, pe atat de contrar experientei mele de viata.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”40296″ img_size=”800×500″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Intalnirile esentiale de la AmaneSer

Daca ai participat si tu la macar unul din evenimentele AmaneSer din ultimii aproape 22 de ani, sunt curioasa cum a fost pentru tine?

M-am bucurat in toti acesti ani sa intalnesc oameni care mi-au deschis perspectiva si au adaugat si mai multa viata vietii mele. Cel mai important este Jacques Salome, a carei metoda de comunicare ESPERE o practic si o transmit de peste 15 ani.

Mi s-a parut extraordinar cum Claudia a reusit sa organizeze evenimentele la care sa invite oameni care aveau ceva esential de oferit. De la a le cere oamenilor ca André Moreau, Jacques Salomé, Lise Bourbeau, Aleth Naquet, Specialistilor Asociatiei EMDR sa vina in Romania pana la tot ce inseamna grija fata de fiecare detaliu si persoana prezenta. M-am hranit cu aceste intalniri extraordinare si cu caile posibile de a ma transforma.

Si, cu toate aceste ocazii in care am indraznit sa aleg ce e mai bun pentru mine, fiinta mea a rasarit la AmaneSer prin transformarea mea in viata personala si printr-un nou drum profesional pe care il creez cu pasiune. Daca vrei sa afli mai multe despre cum iti poate fi Claudia Jimeno si tie de folos in acest moment al vietii tale, te invit sa indraznesti si sa ii ceri acest lucru.

Cu recunostinta,

Cati Calin[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

In this article:
Dezvoltarea personala la AmaneSer, drumul lui Cati Calin catre rasaritul fiintei ei in 21 de ani.
Share on social media:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Related articles