Când vrei să faci ceva pentru tine, te simți prost?

Uneori poate fi vorba despre dependență emoțională atunci când “nu pot să trăiesc fără x persoană, lucru, loc.   Uneori, atunci când avem o emoție neplăcută (anxitetate, plictiseală, etc) și dorim să scăpăm de ea pentru a ne liniști alegem sa mâncăm, bem, ne jucăm.   Claudia Jimeno | specialist în dezvoltare personală și creștere…

Read more

Cum ne manifestăm puterea interioară?

Puterea interioară este starea sau senzația de stabilitate, liniște și armonie care include și “Mă simt capabil/ă să…”. Vindecarea și reechilibrarea părților noastre masculine și feminine ne vor ajută să creăm acea armonie interioară care ne va duce să simțim puterea noastră.   Claudia Jimeno | specialist în dezvoltare personală și creștere spirituală, fondatoarea Centrului…

Read more

Gabor Maté – Mitul normalității

Trauma, boala și vindecarea într-o cultură toxică Centrul AmaneSer va recomanda cel mai nou volum al lui Gabor Maté – Mitul normalitatii Cum ne păstrăm autenticitatea într-o societate care promovează standarde de normalitate? Care este legătura dintre sistemul imunitar și psihic? Mitul normalității,  cel mai așteptat volum semnat de renumitul medic și specialist în domeniul adicțiilor…

Read more

Cum sa te eliberezi de vinovatie

Vinovăția este busola noastră interioară care ne zice când suntem în acord cu valorile noastre sau nu. (Auto)învinuirea apare atunci când o persoană se face responsabilă de ceea ce simte sau face o altă persoană. Atunci când ne autoînvinovatim, întotdeauna căutăm să plătim vină noastră – autosabotaje.   Claudia Jimeno | specialist în dezvoltare personală…

Read more

Cum aplicam igiena relationala pentru a depasi neintelegerile?

Într-o relație conflictul și neînțelegerile sunt inevitabile, însă dacă sunt gestionate corect, acestea oferă oportunități de creștere personală și relațională. Există multe abilități care pot ajuta persoanele care caută să rezolve conflictele într-un mod sănătos, dar una dintre cele mai importante abilități care ajută la rezolvarea conflictelor este comunicarea eficientă.   Claudia Jimeno (Specialist în…

Read more

Feminitate. Redescoperire. Reinventarea femeii si psihosomatica feminina

Ce inseamna femeia? Care sunt provocarile de a fi femeie? Feminitate. Redescoperire. Reinventarea femeii, dar si probemele cu care se confrunta femeia. Click pe imaginea de mai jos pentru a vedea emisiunea video In cadrul acestei emisiuni am vorbit despre psihosomatica feminina. Este foarte impoarant ca femeia sa-si cunoasca propriul corp, propria sexualitate, si in…

Read more

Igiena relationala, abuzurile si mesajele toxice

Relatia este ceva viu intre cele 2 persoane! Cati Calin Click pe imagine pentru a urmari intreaga emisiune video In legatura cu igiena relationala pe care am invatat-o de la Jaques Salome, psihosociologul francez pe care l-am intalnit in 2001 si care, pe langa partea legata de relatii si arat lucrurile despre care vorbesc, in…

Read more

Cum reusim sa gestionam esecul?

Deci nu este ceea ce se intampla in exterior, este felul in care traim noi ceea ce se intampla in exteriorul nostru, ceea ce va determina perceptia mea sau emotia de esec sau non esec vis-à-vis de o anumita situatie. Claudia Jimeno Click pe imagine pentru a urmari intreaga emisiune video Sorin Lucaci: Claudia, cum…

Read more

Cum invata copiii comunicarea relationala?

Fiecare are nevoie sa invete comunicarea relationala. Atatea probleme apar de la neintelegeri de comunicare. De aceea este esential sa ii invatam pe copiii nostrii cat mai devreme sa comunice relational. Cum nu comunicam? Chiar daca fiecare copil si adult cunoaste cuvintele limbii sale materne, nu este suficient. Sa stiu cateva reguli esentiale de comunicare…

Read more

Cum gestionezi o despartire sau o pierdere

„Viata este o succesiune de intalniri si despartiri” spune Jacques Salome. Cai utile de a gestiona aceste despartiri vei afla din materialul urmator. Fie ca aceste departiri sunt alese (demisia de la job, incheierea unei relatii), fie ca iti sunt impuse (moartea cuiva apropiat, decizia celuilalt de la incheia relatia si altele). Impreuna cu Sorin…

Read more

Despre feminitate

Despre feminitate, practici feminine si workshopul „Bucura-te de puterea ta feminina„La finalul lunii februarie a avut loc cea de-a 3-a editie a workshopului „Bucura-te de puterea ta feminina” sustinut de Claudia Jimeno. Cum a fost si cu ce au ramas fetele dupa cele 2 zile de lucru? Iata feedback-urile lor 🙂 Amalia Barbos | despre…

Read more

Respect fata de sine si fata de celalalt

“ Pentru a putea creste energia si viata din mine si, in acelasi timp, pentru a oferi vietii ceea ce simt ca are sens conform potentialului meu, am nevoie sa ma respect pentru a putea sa ii respect in aceeasi masura si pe ceilalati.”   Daniela Andreescu   Respectul este ceva despre care aud foarte…

Read more

Ma las definit de ceilalti?

“ Dati-mi voie sa va reamintesc că „a exista” inseamna „a iesi din”. A exista in plan relational inseamna a iesi din definirea sinelui pe care celalalt incearca sa ne-o impună, cu diplomatie si uneori cu multa… dragoste sau interes.” Jacques Salomé Ne nastem, de obicei, intr-o familie, avand o etnie, intr-un loc, intr-o tara,…

Read more

“Orice schimbare incepe cu a-mi misca fundul.”

Miscarea de la victimizare la responsabilizare Am auzit de mai multe ori aceasta sintagma la Jacques Salomé si Aleth Naquet si am si auzit rasetele celor care o ascultau. Insa, dincolo de amuzament, este aici o nota fundamentala a responsabilizarii, principiul de baza al Metodei ESPERE® si dealtfel al oricarei vieti implinite. Deseori ma surprind…

Read more

Traiesti aici sau in poveste?

Stiai ca unul din lucrurile care iti sta obstacol in calea fericirii este faptul ca, deseori, ajungem sa traim povestea pe care ne-o spunem despre realitate, in loc de realitatea insasi ? Bineinteles, modul in care percepem fiecare realitatea ne este propriu, subiectiv, influentat de povestea vietii noastre. Insa, uneori, povestea pe care ne-o spunem ne…

Read more

Iti este greu sa spui «Nu»?

Despre un Hopa-Mitica epuizat In fiecare dintre relatiile noastre, de cuplu, cu copilul, profesionale, de prietenie si celelalte, avem la dispozitie 4 demersuri: sa dam, sa primim, sa cerem si sa refuzam. Pentru ca noi si relatiile noastre sa fie sanatoase si fericite, este important sa existe un echilibru intre aceste patru demersuri. Daca iti…

Read more

Inainte de orice, ma ascult pe mine

In fiecare dintre relatiile noastre, de cuplu, cu copilul, profesionale, de prietenie si celelalte, avem la dispozitie 4 demersuri: sa dam, sa primim, sa cerem si sa refuzam. Pentru ca noi si relatiile noastre sa fie sanatoase si fericite, este important sa existe un echilibru intre aceste patru demersuri. Inainte de a-ti povesti despre cum…

Read more

Nu îndrăznești sa ceri?

În fiecare dintre relaţiile noastre, de cuplu, cu copilul, profesionale, de prietenie şi celelalte, avem la dispoziţie 4 demersuri: să dăm, să primim, să cerem şi să refuzăm. Pentru ca noi înșine şi relaţiile noastre să fie sănătoase şi fericite, este important să existe un echilibru între aceste patru demersuri. Când ai nevoie de ceva,…

Read more

Primesc lucrurile bune sau le fac minuscule?

Despre când devin Alice în Ţara Minunilor În fiecare dintre relaţiile noastre, de cuplu, cu copilul, profesionale, de prietenie şi celelalte, avem la dispoziţie 4 demersuri: să dam, să primim, să cerem şi să refuzam. Pentru ca eu şi relaţiile mele să fim sănătosi şi fericiti, este important să existe un echilibru între aceste patru…

Read more

Despartirea si Doliul sunt un proces

“Doliile succesive, necesare sau impuse existenţei noastre ar putea fi germenii unei evoluţii reale.”  Jacques Salomé   Legaturile si relatiile care se rup, care dispar din viata noastra pot fi devastatoare si isi pot lasa amprenta asupra vietii noastre in feluri foarte perturbatoare. “Viata este o succesiune de separari” am invatat de la Jacques Salomé, creatorul…

Read more

16 motive pentru care despartirea este dificila

“ Cea mai rea singuratate nu este cand esti singur, ci cand esti un prost tovaras… pentru tine insuti.”  Jacques Salomé Prima clarificare importanta este daca despartirea este chiar necesara. Relatiile bune cu ceilalti sunt scopul muncii mele si exista din fericire multe cai pentru a le imbunatati considerabil. Iti propun sa vorbiti despre asteptarile…

Read more

Una din cauzele nebanuite ale depresiei si bolii

“ Cand se instaleaza tacerea cuvintelor, cel mai adesea, se trezeste violenta suferintelor.”  Jacques Salomé Atunci cand apare o stare depresiva, lipsa de energie prelungita sau o boala va invit sa va luati un moment si sa ascultati ce ati trait in viata voastra inaintea aparitiei acestei stari. Pentru ca pe langa cauza medicala exista si…

Read more

Moartea unei persoane dragi

Trairile, doliul si vindecarea “ Este posibil să învăţăm să trăim separările, rupturile.” Jacques Salomé Neasteptata sau anuntata, survenita de curand sau demult in povestea noastra de viata, moartea cuiva apropiat nu cred ca ne poate gasi vreodata pregatiti. Si nici nu poate ramane fara urme in interiorul nostru. Nu pretind sa cunosc ce traieste…

Read more

Copilul tau este supraprotejat ?

Cand suntem părinţi, ne dorim tot ce e mai bun pentru copiii noştri, sa aibă o viata împlinită si fericita. Si depunem toate eforturile ca lucrurile sa iasă aşa. Ceea ce poate pierdem din vedere este faptul ca atunci cand facem totul pentru copilul nostru, in locul lui, exista sansele sa ajunga sa traiasca exact…

Read more

Tot timpul vrea sa ii cumpar lucruri

De cate ori nu ai auzit: „Vreau asta!” sau „Cumpara-mi jucaria!”? Poate fi exasperant, dar exista solutii. Iata ce poti face cand copilul vrea mereu sa ii cumperi lucruri noi. Traim intr-o epoca a dorintelor, in care totul este la un click distanta. Iar cei mici nu inteleg prea bine ce inseamna banii. In plus,…

Read more

Copilul, ultimul gadget* Partea II

Stii vreo poezie? Putem sa continuam metafora copilului ca gadget cu binecunoscuta scena in care mergi cu copilul in vizita si… auzi replica standard, adresata copilului tau: “Tu stii poezii, cantecele?” Este ca si cum copilul este o sursa de divertisment – apasam pe buton si incepe sa cante sau sa recite ca un televizor…

Read more

Cum pedepsim corect copiii?

Ei bine, nu ii pedepsim. Si aici ma refer la ceea ce inteleg eu prin pedeapsa si cum apare pedeapsa: Copilul meu face sau nu face ceva (strica un obiect pretios, nu isi mentine ordine in camera, se bate, mazgaleste peretii si lista este, dupa cum bine stiti, fara sfarsit) si acest fapt ma deranjeaza…

Read more

Eșarfa

In ultimii ani esarfele sunt accesorii din ce in ce mai interesante.  Acest subiect ne pica la fix, pentru ca esarfa este, dupa cum stiti, emblema Metodei de comunicare relationala ESPERE®, creata de Jacques Salomé: fiecare dintre relatiile noastre sunt vizualizate, in cadrul atelierelor noastre, printr-o esarfa. Facem acest lucru pentru ca fiecare relatie pe…

Read more

Poţi schimba ceva?

Cu toţii avem momente în care ni se pare că nimic nu merge, că lumea este împotriva noastră. Că ceilalţi nu ştiu, nu fac, nu vor, nu se schimbă odată. Şi totuşi, chiar dacă reuşim să exprimăm toate acestea, ceilalţi tot nu se schimbă, lumea este la fel de “urâtă”. Exprimarea este un pas foarte important, dar nu şi suficient pentru a schimba ceva în direcţia pe care ne-o dorim.

Read more

Repară relaţia când încă nu este prea târziu*

Fericirea, cea pe care o căutăm cu ardoare, vine din calitatea relaţiilor pe care le avem pe parcursul vieţii noastre. Exact cu acest lucru mă ocup eu. Cum să îi ajut practic pe oameni să aibă relaţii frumoase, pline de viaţă, împlinite. Şi îmi place tare mult ceea ce fac.
Ceea ce mă întristează este că deseori când cuplurile vin la mine este prea târziu.

Read more

Mama, sotie, profesionista, menajera, cat de bine jonglezi cu rolurile tale?

Stiai ca te ocupi de jonglerii? Ei bine da, jonglezi chiar foarte des si de altfel cu lucruri pretioase. Jonglezi cu rolurile tale, multe si foarte diferite. Cu totii avem, pe masura ce anii se adauga, din ce in ce mai multe roluri pe care nu doar le jucam, pentru a le lasa, impreuna cu costumul in cabina teatrului, ci le traim.

Read more

Corpul tau are loc in viata ta?*

Cu totii ne dorim sa traim sanatosi si fericiti cat mai mult timp. Insa in acelasi timp uitam de aliatul nostru numarul unu pentru a ne implini aceasta dorinta : propriul nostru corp. Pentru ca viata noastra de azi este mult mai comoda, gratie minunilor tehnologiei, ne este mult mai simplu sa avem o viata statica. Multi dintre noi avem profesii care ne folosesc mai mult mintea si mai putin ne pun in miscare corpul.

Read more