De fapt, ceea ce se intampla cu adevarat este ca toate aceste emotii care ne apartin si care au fost multi ani ascunse ies la suprafata pentru a fi traite si vindecate.
De exemplu, multa lume a simtit frica gandindu-se ca o persoana draga poate muri daca se intampla sa intre in contact cu noul virus. De fapt este frica de moare in spatele careia se afla dorinta de a trai sanatos multi ani. Insa, de multe ori, ceea ce facem este sa ne focusam si sa ne canalizam atentia catre frici in loc sa ne concentram pe dorintele nostre astfel incat sa le crestem si sa le dam viata. Pentru ca acolo unde ne punem energia acel lucru va si creste. Este asemeni unei flori pe care o udam, din momentul in care am plantat semintele pentru a o vedea mare si inflorita.
Asa se intampla si cu gandurile si emotiile noastre. Pe cele pe care le hranim, acelea vor da rod.
Insa, ce facem cu emotiile negative pe care le simtim?
Si ce inseamna aceasta curatenie interioara; ce presupune si la ce ne foloseste?
Nervii, fricile, frustarile, dorul, teama, lipsa de incredere, gelozia, starea de paralizie si orice alta emotie care ne impiedica sa fim fericiti si sa simtim bucurie intra in categoria emotiilor negative. Tot ceea ce fac aceste emotii este sa ne blocheze accesul la trairea unei vieti in armonie cu noi insine si cu cei din jurul nostru.
De aceea, de fiecare data va propun toaleta emotionala care are rolul de a scoate si de a elibera aceste emotii negative. Atunci cand simtiti oricare dintre emotiile de mai sus sau orice va face sa va simtiti tristi, deznadajduiti, necajiti va propun sa scrieti ce simtiti, sa mazgaliti, sa bateti perne sau sa tipati in perna, in intimitatea voastra; adica nu tipati la altii, nu dati in ei si, singuri in camera, lasati sa se manifeste acele emotii cu intentia de a va elibera de ele. Asa cum mergem la toaleta singuri si in intimitatea noastra lasam sa iasa ce nu mai este bun pentru corpul nostru, asa facem si toaleta emotionala, in intimitate.
Orice emotie se elibereaza atunci cand este traita! Altfel, nu facem altceva decat „sa punem gunoiul sub pres” si sa-l adunam ani de zile pana la un moment dat in care acest gunoi, pe neprevazute, va iesi la suprafata sub forma de crize de nervi, plans, suparare, depresie, anxietate si altele.
De exemplu, in copilarie am invatat: ca nu e frumos sa refuzi, ca nu e politicos sa ai o alta parere in fata unei persoane si acum, la varsta adulta, aceste programe continua sa produca in interior frustrari, nervi si tristete si vor ajunge sa rabufneasca la un moment dat.
Atunci cand folosim toaleta emotionala in mod regulat, reusim sa pastram igiena noastra emotionala si recuperam energia, linistea si bucuria de a trai.
Va propun sa aveti grija de emotiile voastre pozitive, sa le ingrijiti si sa le faceti loc sa se manifeste eliberandu-va cu ajutorul toaletei emotionale de emotiile negative.